на живо

Стадионът на "Звезда" - кошмар за всеки гостуващ отбор (ВИДЕО)

Гледайте "Цървена звезда" - "Лудогорец" днес от 19 ч. по bTV Action

Стадионът на "Звезда" - кошмар за всеки гостуващ отбор (ВИДЕО)

В Белград се намира единственият стадион в света, пред който има танк. Той е бил използван от сърбите срещу хърватите във войната при разпадането на Югославия.

Танкът е символ на привържениците на "Звезда", известни като Северната армия.

Един от най-емблематичните стадиони на Балканите, познат и като "Мала Маракана" заради 100-те хиляди, които се събират да гледат дербито с "Партизан" през 1963-а.

На това съоръжение са се играли два големи финала - в КЕШ през 1973-а между "Аякс" и "Ювентус", и този на европейското първенство между Чехословакия и Западна Германия.

Точно на този терен идва и знаменитото изпълнение на Антонин Паненка.

"Цървена звезда" изиграва безброй паметни мачове в своя дом, а атмосферата е внушителна. В това се убеди и "Лудогорец" през 2016 г.

Снимка: bTV

Атмосферата в предстоящия мач няма как да бъде същата, но футболистите на българския шампион отново ще бъдат респектирани с преминаването си през тунела.

Световни футболни звезди са признавали, че усещането да минеш през него е смразяващо. Скоро може и да няма помен от това, защото "Цървена звезда" ще построи нов стадион на мястото на сегашното съоръжение, но още не е ясно кога.