на живо

Късен гол запази интригата между "Юнайтед" и "Милан" за реванша (ВИДЕО)

1:1 в първия мач от 1/8-финалите в Лига Европа

Reuters

С гол в добавеното време на Симон Кяер "Милан" се добра до ценно 1:1 при гостуването си на "Манчестър Юнайтед" в първия мач от 1/8-финалите в Лига Европа.

В срещата имаше няколко интересни положения. Попадение на "росонерите" бе отменено заради игра с ръка, а защитникът на "червените дяволи" Хари Магуайър направи фрапантен пропуск. 

Домакините бяха на секунди от победата след гол на 18-годишния Амад Диало само пет минути след появяването му в игра.

Снимка: Reuters

Мачът на "Олд Трафорд" започна по отличен начин за гостите от Милано, които вкараха топката във вратата на Дийн Хендерсън още в 6-ата минута. След дълъг пас Рафаел Леао се отскубна от защитата на домакините, напредна и сам срещу вратаря нямаше как да сбърка, но се оказа, че е бил в положение на засада.

Само минута по-късно Антони Марсиал овладя една топка в наказателното поле и стреля от воле, но Донарума изби в ъглов удар.

"Милан" вкара отново, но след консултация с ВАР и това попадение не бе зачетено, тъй като Франк Кесие е играл с ръка преди да прати топката във вратата на "червените дяволи". 

В 39-ата минута Хари Магуайър направи нещо, за което със сигурност ще се говори доста дълго. След центриране от корнер, топката бе отклонена на задна греда, а защитникът просто трябваше да се протегне и да я вкара. Вместо това обаче той удари топката с кората си и тя се отклони в гредата.

Снимка: Reuters

Второто полувреме започна отлично за домакините. В 50-ата минута Бруно Фернандеш подаде на влезлия минути по-рано Амад Диало, който се отскубна от защитниците на "Милан" и с гръб към вратата матира Донарума.

Във втората минута от продължението на мача "росонерите" се добраха до ценен гол на чужд терен. Крунич центрира от корнер и Симон Кяер се извиси над всички, за да вкара за 1:1.

Снимка: Reuters

В другите ранни мачове от Лига Европа, "Аякс" взе солиден аванс срещу "Йънг Бойс", печелейки първата среща у дома с 3:0.

"Виляреал" победи с 2:0 "Динамо" Киев при гостуването си в Украйна, а новият шотландски шампион "Рейнджърс" завърши 1:1 като гост на "Славия" Прага. 

Реваншите са след седмица.