на живо

В "Лудогорец" вярват, че имат шансове за европейска пролет

"Орлите" гонят две победи в последните два мача от Лига Европа

Lap.bg

"Лудогорец" има реални шансове да играе в европейските турнири и през пролетта, смята изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев.

Утре българският шампион гостува на "Цървена звезда" в предпоследния си мач от груповата фаза в Лига Европа. Срещата ще бъде излъчена на живо по bTV Action от 19:45 ч. Коментарното ни студио започва 45 минути по-рано.

"Не бих казал, че шансовете ни са малки. Шансовете са напълно реални да играем в евротурнирите напролет, стига да вземем две победи. Надявам се в оставащите два мача момчетата да не играят под голямо напрежение, да се забавляват, да дадат най-доброто от себе си и да зарадваме нашите привърженици", коментира Петричев при заминаването на отбора за Белград.

Снимка: Reuters

"В очакване сме на един тежък мач предвид съперника, обстановката и многото контузии, които ни съпътстват в последно време. Като цяло тежка ситуация. Имаме достатъчно футболисти, на които разчитаме да направят един добър мач срещу "Цървена звезда". Време е за добър мач. Надявам се момчетата да са го забравили вече мача срещу ЦСКА 1948. Нас не ни притесняват мачовете нагъсто, притесняват ни контузиите, които се получиха през последните месеци", добави Петричев.

За двубоя в Белград треньорът Станислав Генчев няма да може да разчита на Алекс Сантана, Сисиньо, Антон Недялков и Жосуе Са, които са контузени.

Без картотека за европейските турнири са Ихиньо Марин и Каули Оливейра.

Снимка: Lap.bg

"Надявам се да се поздравим с победа срещу "Цървена звезда" и това да е крачката към класиране на отбора. Десподов вече е с нас. Това е групата. Имаме няколко момчета от втория отбор, които ще се присъединят към нас. Загубата от ЦСКА 1948 трябва да е сигнал към футболистите, че не трябва да се отпускат в нито един момент", коментира Генчев.

След четири мача "Лудогорец" е последен в групата със само една точка. Първите два във всяка продължават към елиминациите, а третият преминава в Лигата на конференциите.

"Брага" е лидер в групата с 9 точки, следван от "Цървена звезда" със 7, а "Мидтиланд" е трети с 5. В последния си мач "орлите" приемат датчаните.