на живо

Няма място за расизъм: Лаказет отправи силно послание към "Славия" Прага (ВИДЕО)

Пример за подражание

Twitter

Жест на капитана на "Арсенал" Александър Лаказет удиви феновете. Нападателят подкрепи по впечатляващ начин колегата си Глен Камара от "Рейнджърс", станал обект на расизъм.

В четвъртък вечер "топчиите" гостуваха на "Славия" Прага (4:0) в реванш от 1/4-финалите в Лига Европа. Именно в мач срещу чешкия шампион Камара бе обиден от Ондржей Кудела, който впоследствие получи наказание за 10 мача.

Поведението на Лаказет бе ясно и категорично. Със съотборниците му коленичиха в знак на борбата с расизма и дискриминацията, а капитанът застана с лице срещу футболистите на "Славия" Прага, като през цялото време ги гледаше предизвикателно.

През това време домакините стояха изравени и прегърнати, точно както и в първия мач на "Емиратс".

Случаят с Камара и Кудела получи широк отзвук, а преди дни УЕФА се произнесе, обявявайки за виновен играча на "Славия".

В 87-ата минута на реванша от 1/8-финалите в Лига Европа се видя как Ондржей Кудела казва нещо на Глен Камара, докато останалите се суетят около паднал на земята футболист на "Славия" Прага.

Камара реагира веднага, заявявайки, че е бил обиден на расистка основа. Това доведе до ново спречкване на футболисти. От "Рейнджърс" искаха да докопат Кудела, докато чехите се опитаха да го отърват от линч.

Екшънът обаче не спря с последния съдийски сигнал. Според ръководството на "Славия" Прага, футболистите на "Рейнджърс" в крайна сметка са настигнали Кудела в тунела и там са го набили. Чехите дори извикали полиция, за да могат да напуснат стадиона.

Самият Кудела твърди, че по никакъв начин не е обиждал съперниковия футболист. "Казах му "Ти си ши**н човек". Това бе казано в емоциите след два червени картона и поредица брутални намеси на нарушения от противниците. Аз напълно отхвърлям расизма", заяви тогава Ондржей Кудела.