на живо

На три крачки от мечтата: Гледайте "Интер" - "Байер" Леверкузен по bTV Action

Време е за 1/4-финалите в Лига Европа

Reuters

Днес ще станат ясни първите два тима на полуфиналите в тазгодишното издание на Лига Европа. От 22 ч. в Дюселдорф отборите на "Интер" и "Байер" Леверкузен ще дадат всичко от себе си, за да продължат пътя си към трофея във втория по сила европейски клубен турнир. Срещата ще бъде излъчена на живо по bTV Action и на VOYO.BG.

Междувременно "Манчестър Юнайтед" излиза срещу ФК "Копенхаген" в Кьолн.

Снимка: Reuters

"Червените дяволи" и "нерадзурите", заедно със "Севиля", са считани за фаворити за трофея, но съперниците им са доказали, че са способни на изненади. 

При Петер Бос "Байер" Леверкузен играе атрактивен футбол с бързи контраатаки, а най-ценното оръжие на "аспирините" - Кай Хаверц, вече няколко пъти доказа, че може да вкара гол от почти всякаква позиция. Очаква се 21-годишният германец скоро да финализира трансфера си в "Челси", но със сигурност ще се постарае да се раздели с клуба по най-добрия начин, а защо не и с трофей.

Снимка: Reuters

"Интер" стигна до четвъртфиналите след победа с 2:0 срещу "Хетафе" на "Джузепе Меаца" миналата седмица, докато "Байер" не е имал официален мач повече от месец. За последно "аспирините" играха на финал за Купата на Германия срещу "Байерн" Мюнхен на 4 юли.

Победителят от този сблъсък ще се изправи на полуфинал срещу по-добрия от двойката "Шахтьор" Донецк - "Базел". Срещата между украинците и швейцарците е утре, отново от 22 ч. и ще бъде излъчена по bTV Action и на VOYO.BG.