на живо

Валентин Антов: Ако не допуснеш гол, има много малки шансове да загубиш (ВИДЕО)

ЦСКА замина за Швейцария с Петър Занев

Валентин Антов: Ако не допуснеш гол, има много малки шансове да загубиш (ВИДЕО)

ЦСКА замина за Швейцария за решителното си гостуване на "Базел" в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Срещата на "Санкт Якоб Парк" е в четвъртък, а при успех "червените" ще се класират за втория по сила европейски клубен турнир за първи път от десетилетие.

Капитанът на ЦСКА Валентин Антов заяви, че "армейците" са разучили своя противник и имат ясна идея как да противодействат на силните им страни.

"Те са много сериозен отбор, както всички знаем. Разучили сме ги, направили сме им анализ. Научили сме им добрите страни, знаем и нашите и ще гледаме да ги използваме. Дай Боже да се върнем шампиони и да влезем в групите на Лига Европа. Трябва да сме много дисциплинирани. Това е един много утвърден отбор в Европа. Затова не трябва да допускаме елементарни грешки и да запазим вратата ни суха, а също така и да вкараме гол, за да спечелим мача.", каза Антов преди заминаването на "червените" за Швейцария.

"Емоцията е голяма, както и очакванията. Ще дадем всичко от себе си, целият отбор ще се раздаде и да се надяваме, че ще зарадваме феновете и ще се върнем успешно."

"Когато допускаш голове е явно, че имаш проблем. Надявам се, че ще ги поправим тези грешки и да запазим суха мрежата ни. Когато не допуснеш гол, има много малки шансове да загубиш."

"Базел" е сериозен отбор, с класни футболисти, които винаги играят Шампионска лига или Лига Европа през последните години. Подготвени сме и се надявам, че ще успеем. Всеки мач е различен. Както можеш да допуснеш гол в първата, така и в последната минута. Показахме, че можем да играем добре от началото на мачовете. Нещо, с което имахме проблем в началото на сезона. Гледаме да подобряваме нашето ниво и да показваме по-добра игра, а защо да не вкараме и ние ранен гол?", добави Антов.

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев пък се надява отборът да е изчистил грешките: "При мен настроението винаги е било добро, минал съм през подобни мачове и вече съм наблюдател. Видях, че в отбора всичко е спокойно. Ръководството винаги иска победа, така че дано се случи това", каза легендарният ни треньор.

"В последните мачове се забелязва прогрес, но продължават да се забелязват грешки по целия терен и това рефлектира и върху резултатите. Дано тези грешки се отстранят за мачовете в Европа".

"Всеки трябва да изпълнява задачите си, това е колективен спорт, така че това е пътят към успеха. ЦСКА има много хубави спомени от подобни европейски мачове. Една победа ще увеличи изключително много самочувствието, така че се надяваме за добър развой", завърши Пенев.

С тима не замина Иван Турицов, който лекува контузия. Петър Занев, който се справи с коронавируса, пътува с "червените", но вероятно няма да е в групата.