на живо

Евандро пред bTV: И половин гол да вкарам, важното е да ни класира (ВИДЕО)

Гледайте "Зоря" - ЦСКА тази вечер от 19:30 ч. пряко по bTV Action и онлайн на btvnovinite.bg

Евандро пред bTV: И половин гол да вкарам, важното е да ни класира (ВИДЕО)

"В първите дни ми беше много мъчно, когато единствено неговото легло от четирите в стаята на децата ми беше празно"

Това са думите на една майка, разрешила на 10-годишния си син да напусне дома. Това са думите на една майка, разрешила на невръстния си хлапак да преследва своята футболна мечта далеч от дома. Това са думите на майката на Евандро да Силва - голмайсторът на ЦСКА.

"Всяко начало е трудно. Да напусна дома на 10 беше от най-трудните. Разбира се, всеки среща много препятствия, но пътят на футбола е много стръмен. Винаги трябва да вярваш, че си способен и да си готов дори да оставиш семейството си в името на мечтата", сподели Евандро.

Снимка: Getty Images

А мечтата едновременно се сбъдва и изпарява преди две години. Тогава Евандро получава повиквателна за националния отбор на Бразилия от селекционера Тите.

"Беше един фантастичен период за мен. Да работя с Дани Алвес, Неймар, Коутиньо. Сериозни състезатели, които са много усърдни и харизматични. Те ми дадоха тази увереност да показвам моя футбол. За мен това е най-големият опит, който съм получил във футбола. Тогава обаче накрая на първенството в Бразилия се контузих много тежко. Така останах извън състава за Копа Судамерикана"

Снимка: cska.bg

След серия от несполуки в родината, Евандро избира да предприеме ново приключение, а неговото име е ЦСКА.

"Бях готов за ново предизвикателство. Щом получих възможността, веднага я приветствах. Още си спомням първия мач, в който влязох за ЦСКА. Атмосферата, феновете, съотборниците - беше паметно за мен!"

Снимка: bTV

Още с идването му го приветства и публиката на ЦСКА, а след шестте гола във всички турнири от началото на сезона Евандро вече е любимец на феновете.

"Аз съм футболист, който работи много усилено. Готов съм във всеки момент да дам най-доброто от себе си. Миналия сезон влизах отвреме-навреме да вкарам някой гол, да направя някоя асистенция. Тази година имам повече игрово време и шансове да покажа всичко, на което съм способен"

"За да е резултатен един нападател, смятам, че трябва да е в добро психическо и физическо състояние. По-важна е психиката. На терена не ти ли е чиста главата, няма как да решиш мача"

Голмайсторът на "червените" вече успя да се разпише с ляв крак, десен крак, както и с глава.

"Като малък тренирах баскетбол и волейбол. Основно волейболът много ми помогна да стана по-отскоклив"

Снимка: Lap.bg

Освен с попаденията, Евандро е известен и с радостта си след тях. Винаги празнува със задно салто.

"Като малък тренирах и капоейра. Това е традиционен бразилски танц. Винаги правихме тези салта. В първия ми мач в Бразилия за Купата вкарах гол за "Коритиба" и направих задно салто. Оттогава си остана и се превърна в традиция"

"Всички ми казват, че мога да се контузя така. И приятелите, и жена ми, и мениджърът ми. "Като вкараш гол, недей да го правиш". Но голът е най-щастливият момент във футбола и докато си помисля, че не трябва, вече съм го направил"

"И половин гол да вкарам на "Зоря", важното е да ни класира", завърши Евандро в стил Димитър Пенев.

Срещата "Зоря" Луганск - ЦСКА може да гледате пряко по bTV Action, на VOYO.BG и в сайта btvnovinite.bg от 19:30 ч. днес (15 август).