на живо

Евентуален "вълчи" сблъсък на четвъртфиналите в Лига Европа

Финалът в надпреварата е на 21 август в Кьолн, Германия

Фаворитите за трофея във втория по сила футболен турнир на Стария континент - Лига Европа, се разминаха на тегления днес жребий за четвъртфиналите.

"Манчестър Юнайтед", "Интер" и "Севиля" няма да се изправят един срещу друг поне в следващата фаза. Но пък може да наблюдаваме "вълчи" сблъсък между "Уулвърхемптън" и "Рома".

Ето и пълният жребий за четвъртфиналите:

1. "Шахтор" Донецк/"Волфсбург" (2:1) - "Базел"/"Айнтрахт" Франкфурт (3:0)
2. "Манчестър Юнайтед"/ЛАСК (5:0) - "Истанбул ББ"/"Копенхаген" (1:0)
3. "Интер"/"Хетафе" - "Байер" Леверкузен/"Глазгоу Рейнджърс"(1:3)
4. "Олимпиакос"/"Уулвърхемптън" (1:1) - "Севиля"/"Рома"

В момента са ясни резултатите от първите мачове от осминафиналите (посочени в скобите). "Интер" - "Хетафе" и "Севилия" - "Рома" не успяха да се изиграят преди пандемията от коронавирус да прекъсне турнира. Те ще играят на неутрален терен и само един мач помежду си. Останалите реванши ще се играят на установените преди това стадиони на 5 и 6 август.

След това турнирът се мести в Германия - в Кьолн, Дуисбург, Гелзенкирхен и Дюселдорф. Победителите ще се определят след само 1 мач. Публика по трибуните няма да се допуска.

На 10 и 11 август ще се играят четвъртфиналите, а на 16 и 17 август - полуфиналите. Днес бе теглен жребий, за да бъде определен символичният домакин при тях.

1. Победителят от чевъртфирнал 4 - Победителят от четвъртфинал 2
2. Победителят от четвъртфинал 3 - Победителят от четвъртфинал 1

Финалът е в Кьолн на 21 август.