на живо

"Евертън" постави на колене "Манчестър Сити"

"Карамелите" разгромиха "гражданите" с 4:0 на "Гудисън Парк"

Getty Images

"Евертън" победи "Манчестър Сити" с убедителното 4:0 на "Гудисън Парк" в двубой от 21-вия кръг на Висшата лига. Ромелу Лукаку откри резултата в 34-ата минута, Миралас удвои в 47-ата, Том Дейвис бе точен за класическото 3:0 в 79-ата, а Адемола Лукман се разписа за крайното 4:0 в добавеното време. 

"Карамелите" започнаха уверено, а още в 9-ата минута гол на Кевин Миралас бе отменен заради засада. Давид Силва можеше да даде аванс на гостите в 28-ата минута на мача. Испанецът стреля, но не успя да промуши топката между излезлия страж Джоел Роблес и бранителите на "Евертън".

Снимка: Getty Images

В 34-ата минута натискът на "карамелите" даде разултат. Лукаку откри резултата след отлично подаване на Кевин Миралас. Това бе 13-ото попадение за белгийския нападател от старта на сезона. Възпитаниците на мениджъра на "Сити" Хосеп Гуардиола опитаха да изравнят на няколко пъти преди почивката, но без успех. 

Минути след старта на втората част "Евертън" отбеляза втори гол. Кевин Миралас бе точен за домакините в 47-ата минута след асистенция на Рос Баркли. Десетина минути преди края на редовното време пък юношата на клуба Том Дейвис се разписа за класическото 3:0 с първия си гол за "карамелите".

Снимка: Getty Images

Влезлият като резерва в 90-ата минута Адемола Лукман оформи крайното 4:0. 19-годишният нападател пристигна в елитния английски тим през зимния трансферен прозорец за сумата от 10 млн. паунда.

"Евертън" остава на седмо място в класирането с актив от 33 точки, на 6 от шестия "Манчестър Юнайтед", който е с мач по-малко. "Червените дяволи" пък дишат във врата на "Сити", който заема петата позиция в първенството с 42 точки. Тази вечер (15 януари) тимът на Жозе Моуриньо приема "Ливърпул" на "Олд Трафорд".