на живо

Европейска доминация на Мондиал 2018 (ВИДЕО)

4 отбора от Стария континент на полуфинал на световното

Белгия, Франция, Англия и Хърватия. Това са най-добрите национални отбори, които ще излъчат новия световен шампион по футбол. Латинска Америка, Азия и Африка и всички прехвалени суперзвезди, ще гледат останалата част от Мондиала по... телевизията.

Англичаните са в екстаз - от феновете до легендарни фигури на британския футбол като Алън Шиърър, Гари Линекер и Дейвид Бекъм. За трети път в историята си "Трите лъва" са на полуфинал на световно първенство. През 1966-та те печелят титлата, а през 1990-та отпадат драматично на крачка преди финала след дузпи от Германия. Сега обаче всички вярват, че... футболът се връща у дома.

Радостта в Хърватия пък е неописуема. Тимът чака 20 години, за да достигне втория си полуфинал на световни финали и го направи по най-драматичния начин. С футболисти, които едва се държаха след над 120 минути игра. С вратар, който довърши мача на един крак, поради контузия, но пак стана герой и пак хвана дузпа. И накрая: победа над Русия с 6:5 след лотарията от бялата точка. А най-вълнуващото тепърва предстои.

Тагове:

световно 2018