на живо

Европейският футбол се завръща у нас с "Лудогорец" - "Копенхаген" (ВИДЕО)

Българският и датският шампиони се срещата днес на стадион "Васил Левски"

Lap.bg

Зимната пауза приключи не само за родното първенство, а и за европейските клубни турнири. Единственият български представител в тях - "Лудогорец", ще излезе срещу датския шампион "Копенхаген" в първи мач от 1/16-финалите на турнира "Лига Европа".

Разградчани се класираха за тази фаза на втория по сила международен футболен турнир на Стария континент, след като завършиха на трето място в своята група в Шампионската лига. 

Датският тим също опита късмета си в надпреварата и завърши трети в група с "Порто", "Лестър" и "Брюж".

Жребият определи тази вечер двата тима да излязат един срещу друг на стадион "Васил Левски" в София, за да определят кой от тях ще участва на осминафиналите в Лига Европа.

Статистиката е на страната на българския тим, който през сезон 2013/2014 игра и в следващата фаза на елиминациите. "Копенхаген" пък до сега не е успявал да преодолее 1/16-финалите.

Шампионите от Разград съобщават, че до момента са продадени повече от 10 хил. билета, а от клуба призоваха феновете да заемат местата си по трибуните по-рано.

"Ивелин Попов ни каза ако не ги отстраним, да ходим да се хвърлим от някъде", подхожда с хумор към срещата стражът на "Лудогорец" - Владислав Стоянов, "Коментирахме, че той игра срещу "Копенхаген" в контрола, а ние ще играем в официален двубой и нещата са доста по-различни".

Според букмейкърите шансовете на двата тима са изравнени. Реваншът в Копенхаген е след седмица.