на живо

Евротурнири отново през юли или август и без публика?

В УЕФА все още обсъждат различни варианти

uefa.com

Футболните фенове ще могат отново да гледат мачове от двата най-силни европейски клубни турнира - Шампионска лига и Лига Европа, през юли или август. Като не е изключено те да се играят без публика по трибуните. 

Такъв вариант се обсъжда от Европейската футболна централа (УЕФА), според германската телевизия Зе Де Еф, цитирана от руската информационна агенция ТАСС.

Снимка: uefa.com

Източник от УЕФА съобщава, че все още не е отпаднал и варианта, при който мачовете от европейските клубни турнири ще се играят паралелно с тези от местните шампионати. Това ще наложи преместването на мачовете на националните отбори от юни за през есента. Сред тези срещи попадат и баражите за участие на европейското първенство, което беше изместено за 2021 г. По-рано днес (1 април) се появи информация, че мачът на България срещу Унгария ще бъде отложен за септември 2020 г. По първоначален плат той трябваше да се играе на 26 март.

До момента няма официално решение от УЕФА. Днес от централата ще проведат видео разговори с представителите на всички федерации на Стария континент, за да обсъдят най-добрия вариант за продължаване на местните шампионати. 

Според британското издание "Индипендънт" може да се стигне до решение финалите на Шампионската лига и Лига Европа да се проведат без публика. 

Снимка: Getty Images

Футболните мачове в Европа бяха спрени като мярка в борбата с коронавируса в световен мащаб. До момента регистрираните заразени са над 882 000, а смъртните случаи са над 44 000.

bTV призовава: останете си вкъщи!