на живо

Феновете на "Реал" отвърнаха на Бейл със свой плакат (СНИМКА)

Напрежението между привържениците и нападателя се покачва

Reuters

Феновете на "Реал" Мадрид изразиха гнева си от поведението на Гарет Бейл в европейската квалификация между Уелс и Унгария със свой собствен красноречив плакат. Преди няколко дни, по време на паузата за националните отбори, капитанът на "драконите" ядоса запалянковците на клубния си тим, развявайки и позирайки със знаме на родината си, върху което бяха изписани думите: "Уелс. Голф. Мадрид. В този ред".

Разгневените привърженици отговориха на 30-годишния Бейл с освирквания по време на влизането му в игра през второто полувреме в снощния мач от Ла Лига срещу "Реал Сосиедад".

Атмосферата бе повече от недружелюбна, а на трибуните се появи плакат с едно специално съобщение за уелсеца: "Родриго - Вини (б.ред. - Винисиус-джуниър) - Лукас (Васкес) - Бейл. В този ред".

Снимка: Reuters

Освен това всяко докосване на Бейл бе съпроводено с бурни негативни възгласи. Въпреки това бившият играч на "Тотнъм" помогна за реализирането на третия гол за победата над непретенциозния съперник с 3:1, а с трите точки "Реал" се изравни на върха в класирането с големия си враг "Барселона".

Снимка: Reuters

Треньорът на Кралския клуб Зинедин Зидан защити Бейл след края на мача: "Има много шум около случилото се, но за мен най-важното като треньор, и за него като играч е да се фокусираме върху футбола. Всеки си има мнение, всеки има собствени мисли и реагира по свой начин. Той отиде да играе за националния отбор, но сега отново е при нас и ние сме щастливи, че се върна. Той дава много на клуба, а за мен са важни само спортните проблеми. Има много странични коментари, но аз не се интересувам от тях. Знам, че много хора го правят, но не и аз", заяви французинът.