на живо

Фабрегас измъкна "Челси" срещу "Съндърланд"

"Сините" записаха десета поредна победа в Англия

Getty Images

"Челси" записа десета поредна победа във Висшата лига, след като се наложи с 1:0 като гост над последния в класирането "Съндърланд". Единственото попадение бе дело на Сеск Фабрегас в 40-ата минута на мача. 

Домакините започнаха силно първото полувреме, като на няколко пъти успяваха да създадат опасни положения пред врататата на Тибо Куртоа. В 25-ата минута преминалият под наем от "Манчестър Юнайтед" Аднан Янузай стреля, но ударът му бе блокиран.

Снимка: Getty Images

Пет минути преди края на първата част Сеск Фабрегас откри резултата в полза на "сините". След отлична контраатака полузащитникът Вилиан подаде към испанеца, който прати топката в долния ляв ъгъл за 0:1.

Снимка: Getty Images

Малко след старта на втората част "черните котки" имаха възможност да изравнят резултата. Отново Янузай отправи силен шут от близка дистанция, но Куртоа успя да избие с крак. В добавеното време стражът на "сините" отрази и много силен удар на Ван Анхолт.

Така "Челси" запазва лидерската позиция в английското първенство с 40 точки. "Арсенал" е на второто място с 34, след като допусна първа загуба за сезона от Евертън с 1:2, трети пък е "Ливърпул" с 33 точки.