на живо

Факли и димки прекратиха дербито на Белгия (ВИДЕО)

Мачът между "Стандард" Лиеж и "Андерлехт" завърши в 32-рата минута

Twitter

Дербито на Белгия между "Стандард" Лиеж и "Андерлехт" беше прекратено в 32-ата минута, след като от трибуните полетяха факли и димки.

Феновете на "Андерлехт" бяха в основата на грозните сцени, като на два пъти прекъсваха играта. Малко над 30 минути след началото на мача, съдията реши, че условията на терена не са безопасни и изкара футболистите от терена.

Още в 7-ата минута феновете на "Андерлехт" загатнаха за предстоящите грозни сцени, като хвърлиха няколко димки и факли към играчите. Съдията реши да прибере отборите в съблекалнята, но след няколко минути ги върна обратно и срещата продължи.

В следващите 25 минути "Стандард" вкара 2 гола (единия от дузпа), а "Андерлехт" остана с човек по-малко след втори жълт картон на Кара Мбоджи.

Това предизвика нова вълна на гняв у феновете, които отново запалиха пиротехниката и започнаха да хвърлят предмети към терена. Този път реферът прецени, че ситуацията е твърде опасна и прекрати дербито.

"Андерлехт" със сигурност ще загуби служебно, като най-вероятно на клуба ще бъдат наложени солидни наказания и парични глоби. Ръководството се разграничи от действията на феновете и осъди остро несдържаните им реакции.