на живо

Фалшив слух изкарал феновете на ЦСКА от стадиона във Враца

"Червените" привърженици реагираха на информация, че фенове на "Левски" чупят автомобилите му

Фалшив слух изкарал феновете на ЦСКА от стадиона във Враца

Фалшив слух е причината за напрежението сред феновете на ЦСКА по време на гостуването на тима на "Ботев" Враца. Това заявиха от клуба от северозападния град, както и свидетели на случката. 

В средата на първото полувреме агитката на "червените" изненадващо напусна трибуните. Запалянковците се насочиха към паркинга, а причината е информация, че други привърженици хвърлят камъни по паркираните автомобили. Слухът, притеснил феновете на ЦСКА, гласял, че отвън ги провокират хора, симпатизиращи на големия съперник "Левски". 

Снимка: bTV

"Просто чух караница там. Приключи и след 15-20 минути. Минаха едни момчета като гардове. От ЦСКА ли бяха, не мога да ви кажа, и няколко полицаи", разказва пред bTV Красимир Стоянов, който се намира около стадиона по време на мача. 

От полицията в града отказаха коментар и определиха случилото се като "фалшива тревога". Въпреки това на присъстващите полицаи е било изпратено подкрепление, което да пази реда. 

Снимка: bTV

Инцидентът притесни ръководството на домакините.

"Това, което знам от полицаите, е, че на агитката на ЦСКА, която излезе от сектора и тръгна навън, някой им казал, че им чупят колите. Няма такова нещо, всичко е спокойно. Полицаите си свършиха работата и всичко е под контрол. Ние се уплашихме", заяви Христо Илиев, който е председател на Управителния съвет на "Ботев" Враца. 

Неразбориите в сектора на агитката не притесниха "червените" футболисти и те победиха с 4:2 в мача. 

Снимка: Lap.bg