на живо

Фантастични голове и знаменит обрат! "Реал" Мадрид взе предимство срещу "Наполи" (ВИДЕО)

"Белите" спечелиха с 3:1 в първи осминафинален мач

Getty Images/Guliver Photos

"Реал" Мадрид направи пълен обрат и спечели с 3:1 в първия осминафинален мач от Шампионската лига срещу "Наполи". "Кралете" постигнаха четвърта победа в последните си пет срещи от всички турнири, осигурявайки си комфортен аванс преди реванша на стадион "Сан Паоло" на 7 март. Макар че се оказаха изоставащи в началото на срещата, домакините не допуснаха поражение в 11-ти последователен двубой от най-престижния клубен турнир в света.

Двубоят започна шеметно, при великолепна атмосфера по трибуните, където места бяха заели и повече от 4000 тифози на "Наполи", както и легендата на италианския клуб Диего Армандо Марадона. Още в 8-та минута Лоренцо Инсиние се възползва от грешка на вратаря Кейлор Навас, отбелязвайки с техничен удар от повече от 30 метра разстояние. Нападателят на италианския тим се разписа за втори път от началото на турнира.

Въпреки добрата игра на "адзурите", домакините изравниха точно десет минути по-късно. Голмайстор бе Карим Бензема. Френският нападател получи брилянтно подаване от Дани Карвахал и с удар с глава преодоля вратаря Рейна. Бензема отбеляза своя 13-ти гол за сезона във всички турнири, а до края на полувремето пропусна да се разпише още веднъж. След негов удар топката срещна гредата, а малко преди това Кристиано Роналдо също стреля неточно от чудесна позиция.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Силната игра на "Реал" даде резултат веднага след почивката. В 49-ата минута Кристиано Роналдо преодоля Калиду Кулибали по дясното крило и пусна страхотен пас към Тони Кроос. От границата на наказателното поле германецът се разписа с насочен по тревата завършващ удар - 2:1.

Третия удар по "Наполи" не закъсня. Пет минути след второто попадение във вратата на Рейна, Каземиро отбеляза най-красивия гол в срещата. Бразилецът бе точен с феноменален шут от воле от около 25 метра по диагонала. В следващите минути домакините се прибраха в своята половина, бранейки аванса си, и оставиха на съперника да контролира играта.

Това позволи на "неаполитанците" да стигнат до няколко опасни ситуации. Най-чистото положение се откри пред Дрийс Мертенс, който обаче изпрати топката над вратата от отлична позиция в наказателното поле.

Макар и "Наполи" да загуби за пети път в историята си при гостуване на испански отбор и за втори път от "Реал" на "Бернабеу" след 1987 година, тимът на Маурицио Сари все още има добри шансове за класиране и ще опита да навакса изоставането си в реванша. От своя страна испанският гранд спечели като домакин на италиански опонент за 23-ти път в 32 срещи. За "Реал" победата също така е девета в последните 10 домакински двубоя от Шампионската лига.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кристиано Роналдо не отбеляза гол в пети пореден мач от Шампионската лига и няма попадение в турнира вече 533 поредни минути. Португалецът остава с 95 гола в надпреварата.