на живо

Фаворитите за трофея в Лига Европа - пряко в каналите на bTV Media Group

Ще ви покажем пет от най-интересните срещи от 1/16-финалите

Getty Images

Лига Европа отново е тук. Най-добрите 32 тима ще си оспорват място на 1/8-финалите, а каналите на bTV Media Group ще ви покажат пет от най-интересните срещи.

Футболният маратон тази вечер започва в 18 ч. с "Астана" - "Спортинг" Лисабон по bTV Action. Начело на казахстанския шампион е българският специалист Станимир Стоилов.

Първата среща е в Астана, а седмица по-късно двата тима играят на стадион "Жозе Алваладе". "Астана" и "Спортинг" ще поставят рекорд за най-отдалечени съперници в турнира Лига Европа.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Веднага след това, от 20:00 ч. по bTV Action, шведската сензация "Йостерсунд" посреща претендентът на трофея "Арсенал". 

Тимът на Арсен Венгер ще се опита да повтори постижението на "Манчестър Юнайтед" от миналия сезон, който се класира директно за Шампионската лига, след като триумфира във втория по сила клубен турнир. "Арсенал" е на незавидната шеста позиция във Висшата лига, на 8 точки зад четвъртия "Челси".

Игровото предимство е на страната на "артилеристите", защото новият сезон в Швеция започва в началото на април.

Снимка: Getty Images

В 20:00 ч. по RING влизащият във форма отбор на "Борусия" Дортмунд е домакин на италианския "Аталанта". "Жълто-черните" се разделиха с перлата си в нападение Пиер-Емерик Обамеянг, но от контузия се завърна капитанът Марко Ройс. Германският тим е трети в Бундеслигата и вече 7 мача не познава вкуса на поражението в местното първенството. 

Снимка: Getty Images

От 22:05 ч. по bTV Action е "Олимпик" Лион - "Виляреал", a по същото време по RING "Копенхаген" приема друг изявен фаворит за трофея - "Атлетико" Мадрид.