на живо

Федерацията по художествена гимнастика: Резервите пътуват само ако играят

От централата разясниха защо Камелия Стоилова не може да замени Лаура Траатс в последния момент преди световното

БФХГ

От Българската федерация по художествена гимнастика разясниха защо резервата на ансамбъла Камелия Стоилова не е с грациите в Япония и не може да замени контузената Лаура Траатс. 

По-рано днес (26 октомври) стана ясно, че олимпийската шампионка с ансамбъла е получила контузия и момичетата няма да могат да изиграят за последен път съчетанията си на световното първенство. Тъй като няма кой да я замени, грациите няма да участват в разпределението на медалите.

От БФХГ разясняват, че няма как резерва да подкрепи момичетата на място, ако не участва в поне едно от съчетанията по време на първенството. Такъв е бил и регламентът за олимпийските игри. Тогава в Япония с българските титулярки ансамбъл и индивидуално пътуваха Стоилова и Татяна Воложанина. Те обаче не влязоха в олимпийското село, а присъстваха само на лагера преди това. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от BRGF OFFICIAL  (@bgrgfederation)

От федерацията добавят, че до вчера Лаура не е имала проблем и не е било планувано златният ансамбъл от Токио да не играе в пълен състав на последното си състезание.

"За жалост в големия спорт има такива моменти! Случват се! Не търсете проблеми там, където не са! Обичайте и подкрепяйте момичетата, нека изпратим към всички любовта и положителната си енергия и да стискаме палци Лаура бързо да се оправи, а Боряна и Танчето да играят без грешка! Благодарим на всички за интереса и загрижеността Ви! Нека оставим момичетата на спокойствие, заслужават го! На всички им е много тежко! Утре сутринта Буба и Таня започват борбата, нека ги оставим да могат да се концентрират и да играят както са подготвени!", се казва в съобщението на федерацията. 

България ще има две представителни в индивидуалната надпревара на световното първенство - Боряна Калейн и Татяна Воложанина. Двете ще изиграят първите си съчетания утре (27 октомври).