на живо

Федерер се оттегля от "Ролан Гарос"?

След маратонския мач в 1/16-финалите

Getty Images

Роджър Федерер е пред оттегляне от настоящото издание на "Ролан Гарос". Това призна самият той на пресконференцията си след трудния успех срещу Доминик Кьопфер с 3:1 сета в мач, продължил над 3 часа и 30 минути. За 20-кратния шампион от Големия шлем победата бе трета поредна в турнира.

"Преминаваме през тези мачове, анализираме ги детайлно и гледаме какво предстои. Ще направим същото и сега. Трябва да реша, дали да продължа да играя или не, дали не е прекалено голям риск в момента да продължа и дали най-доброто не е да си взема почивка.", заяви швейцарският тенисист, който играе своя 80-и турнир от Шлема.

Снимка: Getty Images

Следващият мач на Федерер в Париж е в понеделник срещу Матео Беретини (Италия). Седмица по-късно обаче започва любимата му част от сезона - турнирите на тревни кортове. Маестрото винаги е гледал на "Ролан Гарос" като на подготовка за "Уимбълдън".

"Трябва да видим кое е най-доброто за "Уимбълдън". След всеки мач тук и в Женева оценявах ситуацията и как съм на сутринта след това, как е коляното, как се чувствам. В тренировките не съм бил в битки от три часа и половина. Тези, които са имали такава операция, разбират гледната ми точка.", обясни Федерер.