на живо

Роджър Федерер и Рафаел Надал в нов сблъсък за титлата в Маями

Очертава се зрелищна битка и за този трофей

Reuters

Роджър Федерер срещу Рафаел Надал. Това е финалът на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Двамата ще изправят един срещу друг за трети път от началото на година след финалите на "Аустрелиън Оупън" и Индиън Уелс, спечелени от Маестрото.

Швейцарецът стигна до този епичен сблъсък, след като записа труден успех с 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5) срещу Ник Кирьос. Преди това в другия полуфинал Надал не срещна особени затруднения срещу Фабио Фонини, побеждавайки с 6:1, 7:5.

В първия сет австралиецът първи стигна до пробив и поведе с 4:3. Федерер обаче бързо изравни, а в тайбрека носителят на 18 титли от Големия шлем показа по-здрави нерви.

Втората част се разви по сходен начин, само че в полза на Кирьос. 

В решителния трети сет отново се стигна от тайбрек. В него драмата беше пълна, защото Федерер допусна грешка във важен момент. Младият австралиец обаче не се възпoлзва и в крайна сметка загуби мача. 

Федерер и Надал ще се срещнат за 37-и път. Към момента испанецът води с 23:13 на победи, но последните три сблъсъка са на сметката на 35-годишния Маестро.

"Все едно сме се върнали доста назад в годините - играем един срещу друг (с Надал) всеки уикенд. Аз продължавам да се старая да бъда креативен и разнообразен на корта и се надявам това да ми донесе още успехи", заяви швейцарецът.

За Надал това ще бъде пети финал на турнира, който той никога не е печелил: "Евентуалната победа в Маями ще бъде страхотно постижение за мен. Не съм печелил титлата тук и затова тя е особено важна за мен", каза Матадора.