на живо

Федерер успокои: Забравих да кажа, че искам да се върна в Мелбърн

Носителят на 20 титли от Големия шлем опроверга слуховете за пенсиониране

Getty Images

Роджър Федерер зарадва всички почитатели на тениса, след като по време на официалната си фотосесия с 20-ия си трофей от Големия шлем, заяви, че възнамерява да защитава титлата от Мелбърн и през 2019 г.

"Да, с удоволствие бих се върнал. Знам, че забравих да го кажа след мача, но се надявам да се върна отново следващата година", каза швейцарецът.

Минути след като победи Марин Чилич и вдигна 6-ата си купа от Откритото първенство на Австралия, световният номер 2 благодари на публиката, но не спомена традиционната закана, че през следващата година ще направи всичко възможно да запази статута си на шампион.

Това предизвика вълнения у феновете на швейцареца, които разтълкуваха изявлението му като скрито послание за оттегляне от активния спорт. 

"Най-добре за мен е да съм спокоен преди големите турнири и да не мисля какви са шансовете ми да спечеля. Особено в последните години, когато възрастта ми напредва, това ми помага много. Горд съм, че спечелих 20 турнира от Големия шлем, никога не съм си мислел, че това е възможно", добави Федерер.