на живо

Фелайни е дал положителна проба за COVID-19

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" е първият диагностициран с коронавирус в китайската Суперлига

БГНЕС

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" Маруан Фелайни е дал положителен тест за коронавирус. Белгиецът сам съобщи новината в социалните мрежи.

"Скъпи приятели, направих си тест за коронавирус и резултатът е положителен. Благодаря на феновете, медицинския екип и клуба за грижите и вниманието. Ще следвам лечението и се надявам да се върна в игра възможно най-скоро. Моля ви, пазете се!", пише Фелайни.

В момента той е част от тима от китайската Суперлига "Шандонг Лунен". Това го прави първият играч от елита на местното първенство, дал положителна проба за коронавирус. 

Фелайни беше на подготвителен лагер заедно със своите съотборници, а след завръщането си е бил поставен под карантина и е бил тестван от лекарите. Заради положителния резултат в момента белгиецът е изолиран в болница в провинция Цзинян, в която се настаняват пациенти с коронавирус.

От клуба на Фелайни потвърдиха, че тестът му е положителен.

"По време на наложената задължителна карантина, футболистът не е имал висока температура. Той се чувства нормално, няма оплаквания. Ще бъде поставен под наблюдение в съответното медицинско заведение", пишат от "Шандонг Лунен".

Фелайни премина в китайския тим през 2019 г., след като прекара 11 сезона във английската Висша лига и носи екипите на "Манчестър Юнайтед" и "Евертън".

bTV призовава: останете си вкъщи!