на живо

Феликс Магат говори за футбол и за Чърчил

Бившият треньор на Бодуров критикува английския футбол.

Уволненият наскоро като треньор на лондонския тим Фулъм немски треньор и мениджър Феликс Магат даде интересно интервю пред английският вестник „ Сън” . В него той говори за съществените разлики, които вече се забелязват при сравнението на футбола на Острова и в Бундеслигата.

Магат, който привлече във Фулъм българският национал Николай Бодуров, споделя:

„Англичаните трябва да започнат да се държат като немците, поне що се отнася до това, как подхождат към работата си  във футбола. Разликите се забелязват. Докато английският национален тим отпадна още в групите на световното първенство в Бразилия, Германия стана световен шампион.”

В петгодишната класация на УЕФА на базата на резултатите в европейските клубни турнири, Германия намалява преднината на Англия.

Магат допълва : „ Германия притежава тази необходима дисциплина и затова немците са световни шампиони, а в последното десетилетие успехите на клубните отбори от Германия се увеличават.

Ако искаш да имаш успехи във футбола са ти необходими ред, дисциплина и фитнес. Тези три неща аз ги очаквам и изисквам от моите играчи. Към всичко това трябва да се добави само английски борбен дух. Докато бях във Фулъм, от тези неща не видях нищо.

Последната личност в Англия, която отговоряше на изброените по-горе критерии, беше Уинстън Чърчил.” – завършва Магат.