на живо

Фелпс: Не знам дали някога съм се състезавал с недопингирани

Легендата смята, че бил сред най-често тестваните и липсва равнопоставеност

Легендата в плуването Майкъл Фелпс изрази съмнение, че по време на активната си състезателна кариера е мерил сили с допингирани съперници. 35-годишният американецът, който е най-успешният атлет в историята на олимпийските игри, даде интервю за Си Ен Ен и посочи именно допинг контрола като един от основните проблеми пред организаторите на Токио 2021.

"Да ви кажа честно... не знам дали някога съм се състезавал с "чисти" съперници. Смятам, че в това отношение има проблеми, свързани с факта, че не всички сме равнопоставени, което е смущаващо.", коментира Фелпс.

23-кратният олимпийски шампион вярва, че е бил сред най-често подлаганите на допинг тестове, но настоящата система за мониторинг не работи правилно.

"Ако тестват всички така - страхотно, но знам, че не се случва. Докато не стане, нищо няма да се промени.", заяви Фелпс.

Въпреки че се надява олимпийските игри в Токио, които трябваше да се проведат това лято, но бяха отложени с година заради пандемията с коронавирус, да се състоят през 2021 г., Фелпс има своите притеснения.

"Няма логика да събереш на едно място десетки хиляди атлети, доброволци, треньори и други. Не си го представям. Стискам палци ваксините да са успешни и всичко да бъде наред, но не знам, има прекалено много въпросителни.", коментира рекордьорът по олимпийски медали (28).