на живо

Фен на "Нефтохимик" рита журналистка в корема

5-годишна присъда за лишаване от свобода грози обвиняемия

По време на вчерашната тренировка на "Нефтохимик" фен на бургаския тим е ударил единствента журналистка, присъстваща на заниманието на футболистите преди мача с "Левски" - Стела Божидарова.

Хулиганът е нападнал репортерката заради написана от нея статия миналия сезон, свързана футболист на "Нефтохимик", който се е оплакал от малтретиране от фенове при загубата на отбора от „Ботев" Гълъбово. 

Фенът, пребил Божидарова, се казва Манол и е известен с агресивните се прояви на бургаската полиция. Той е съборил спортната журналистка на земята, а след това й е нанесъл няколко удара в корема. Божидарова е прегледана от лекар, а здравословното й състояние е стабилно.

В момента обвиняемият е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, го грози 5 годишна присъда за лишаване от свобода.  

На официалната си страница във "Фейсбук", от "Нефтохимик" написаха, че се разграничават от вчерашния инцидент:

"Бургаският тим никога не би толерирал подобно поведение, като се надява тази вечер срещу "Левски", феновете на отбора на подкрепят "Нефтохимик" само с позволени средства".