на живо

Фен на "Валенсия" прие загубата от "Арсенал" с нацистки поздрав

Пореден акт на расизъм по трибуните

Фен на "Валенсия" прие загубата от "Арсенал" с нацистки поздрав

Фен на "Валенсия" бе заснет как прави шокиращи нацистки поздрави и маймунски знаци след победата на "Арсенал" над испанския тим с 3:1 в първия мач от полуфиналите в Лига Европа.

Във видеото, споделено в социалните мрежи, се вижда как шепа привърженици на гостите правят обидни жестове към запалянковците на домакините секунди след последния съдийски сигнал. Един фен на "Валенсия" е особено активен - бие се в гърдите като маймуна, вдига едната си ръка във въздуха, а другата поставя на устата си в нацистки поздрав. 

Фенът на "топчиите", публикувал видеото, казва, че е говорил с няколко стюарди на стадиона, но никой не е пожелал да изгони въпросните привърженици от трибуните.

Напоследък инцидентите с расистки скандирания и обиди зачестиха. Рахим Стърлинг, Дани Роуз и Калъм Хъдсън-Одой бяха обиждани от привърженици на Черна гора по време на квалификацията за Евро 2020 през март.

Уилфрид Заха и Ейнзли Мейтланд-Найлс бяха сред жертвите на расистки нападки в социалните мрежи. След тези случаи футболисти от Англия и Уелс се обединиха и обявиха бойкот на социалните мрежи за 24 часа.