на живо

"Фенербахче" свали "Фейеноорд" на земята (ВИДЕО)

"Фенербахче" свали "Фейеноорд" на земята (ВИДЕО)

"Фенербахче" нанесе първа загуба за сезона на лидера в холандското първенство "Фейеноорд" и го измести от първото място в група 1 на Лига Европа. Турският тим спечели с 1-0 домакинството си на стадион "Шюкрю Сарачоглу", а единственият гол бе отбелязан от Емануел Еменике в 18-та минута.

Нигериецът се възползва от подаване на Озан Туфан и прати топката във вратата, а за попадението отговорност би трябвало да носи и ветеранът в състава на "Фейеноорд" Дирк Каут, който загуби топката елементарно в опасна зона.

Макар и в серия от 8 победи от 8 мача от началото на сезона, хората на Джовани Ван Бронкхорст не успяха да отвърнат на удара. Най-доброто им положение за гол бе осуетено от Мартин Шкъртел, който изчисти топката на сантиметри от голлинията.

Към края на срещата "Фенербахче" можеше да вкара и втори гол, но невероятен пробив на Джърмейн Ленс по цялата дължина на терена завърши с удар покрай вратата.

С успеха си "Фенерите" оглавяват група 1 с 4 точки. "Фейеноорд" и "Манчестър Юнайтед" имат по 3, докато Зоря (Луганск) е последен с 1 точка.