на живо

Феноменален гол и късен обрат спасиха Ливърпул (ВИДЕО)

Феноменален гол и късен обрат спасиха Ливърпул (ВИДЕО)

Ливърпул се класира за петия кръг на турнира за Купата на английската футболна асоциация. "Червените" постигнаха трудна победа с 2:1  в преиграването на двубоя си от четвъртия кръг като гост на Болтън. Седемкратният шампион в надпреварата трябваше да прави пълен обрат в последните минути на срещата, който стана факт след голове на Рахийм Стърлинг и Филипе Кутиньо.

Ливърпул се оказа губещ в 59', когато ветеранът и бивш играч на Челси Ейдур Гудионсен откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение на Мартин Шкъртел.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Седем по-късно халфът на домакините Нийл Данс получи червен картон. Последва натиск на гостите, които създадоха добри положения, а на три пъти удари на "червените" срещнаха гредите на вратата, пазена от Лонерган. 

Четири минути преди края мърсисайдци все пак успяха да изравнят. Емре Джан се отличи с прекрасно подаване към Стърлинг, който бе точен от близка дистанция с хубав удар от въздуха. Най-красивото изпълнение в мача обаче бе запазено за добавеното време.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кутиньо пое топката на двайсетина метра от гол линията, осигури си пространство и с брилянтен техничен удар под гредата класира своя тим за следващата фаза. В петия кръг (14.02) Ливърпул ще гостува на Кристъл Палас.