на живо

Феноменален гол на Гризман дари надежди на "Атлетико" за осминафинал (ВИДЕО)

Мадридчани победиха с 2-0 "Рома" и отиват за задължителна победа над "Челси" в Лондон

Феноменален гол на Гризман дари надежди на "Атлетико" за осминафинал (ВИДЕО)

"Атлетико" Мадрид спечели с 2-0 срещу "Рома" и запази шансове, макар и малки, за продължаване на осминафинал в Шампионска лига. Отборът на Диего Симеоне излезе за задължителна победа срещу италианците, след като изоставаше на 5 точки от тях и респективно второто място.

Първата част на мача бе много равностойна и предпазлива, като головите положения и пред двете врати не изобилстваха. Второто полувреме започна по същия начин, а "Рома" можеше по доста нестандартен начин да открие резултата с удар от малък ъгъл от тъчлинията. Топката изненада вратаря Облак, но се удари в гредата.

Развръзката настъпи в 69-та минута, когато Антоан Гризман по феноменален начин завърши бърза атака на "Атлетико". Влезлият минути по-рано Анхел Кореа положи големи усилия да стигне подаване на Торес на аутлинията и след центрирането му Гризман със зрелищна странична ножица откри резултата.

Малко по-късно гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на бранителя Бруно Перес. Разредената защита даде възможност на мадридчани да застрашат допълнително вратата на Алисон. Така се стигна и до втория гол 5 минути преди края. Антоан Гризман изведе майсторски Кевин Гамейро и той от малък ъгъл вкара втория гол за крайното 2-0.

В последния кръг "Атлетико" е гост на "Челси", който поведе в групата с 10 точки. Хората на Симеоне се нуждаят от задължителна победа и от това "Рома" (8 точки) да не победи последния "Карабах" вкъщи, за да изпревари "вълците".