на живо

Напрежение в Стара Загора: Фенове на "Берое" не позволиха на Петър Колев да води отбора

Треньорът отказва да се раздели с клуба без финансови претенции

Lap.bg

Напрежение на първата тренировка за годината на намиращия се в неясна ситуация футболен тим на "Берое".

В последните дни от 2021-а ТЕЦ "Марица Изток 2" обяви, че спира финансирането на старозагорския клуб, което постави бъдещето му под въпрос.

Освен от финансовата криза, стартът на зимната подготовка бе помрачен и от неприятни сцени. Феновете на "Берое" не позволиха на тима на проведе тренировката си или по-точно: не позволиха на Петър Колев да изведе отбора за занимание.

В клуба ще останат само онези, които са готови драстично да намалят своите заплати. Само така "Берое" ще може да завърши сезона.

Снимка: Lap.bg

Идеята е да се сформира ново дружество, което да вземе акциите на клуба и с помощта на спонсори от местния бизнес да се осигури издръжката.

Феновете скочиха на треньора, тъй като той отказва да се раздели  с клуба без финансови претенции. Изпълнителният директор Илко Русев сам призна, че не иска Колев за треньор, но предвид ситуацията договорът му няма как да бъде прекратен.

Преди години, по подобен начин бе принуден да напусне клуба и настоящият селекционер на младежкия национален отбор Александър Димитров.