на живо

Фенове на ЦСКА нахлуха на терена и прекъснаха мача с Ашдод (ВИДЕО)

Запалянковците подгониха израелските футболисти

Фенове на ЦСКА нахлуха на терена по време на контролата с Ашдод при резултат 1:0 в полза на израелския тим. Това се случи минути преди края срещата  късно снощи и доведе до нейното прекратяване.

Привържениците се втурнаха към терена и и подгониха футболистите на противника. Играчите на Ашдод опитаха да избягат през Сектор В, а след това и в Б сектор, в опита си да се спасят от запалянковците.Наставникът на "червените" Христо Янев застана между феновете и футболистите на Ашдод, за да успокои страстите. 

На стадиона по време на срещата имаше малко полиция. След това се появиха доста повече представители на органите на реда.

Преди 10 дни репортер на БТВ пострада по време на друга контрола, когато беше замерян с бомбички на пистата. Все още не е открит виновника за този инцидент, а сега отново ЦСКА има проблеми с феновете.

Двубоят между ЦСКА и Ашдод беше доста изнервен с 4 червени картона - един за "червените" и три за израелците. Нахлуването на привържениците стана именно след третия червен картон за играч на Ашдод. 

След двубоя играчите получиха забрана да коментират инцидента, а футболистите от Израел бяха изведени от съображения за сигурност.

 

 

Играчите на израелския Ашдод заявиха, че са се страхували за живота си.

"Трябва да призная, че мислех за най-лошото. Не се срамувам да призная, че се страхувах както за моя живот, така и за този на моите приятели", заяви играч на Ашдод, цитиран от израелския спортен сайт sport5."Феновете бяха пияни. През цялото време имаше антисемитски песни срещу нас и ни замеряха с различни предмети", добавя друг играч на гостите."Всичко се случи като на филм и в даден момент всички ние се страхувахме за живота си, но, слава Богу, сме живи и здрави", съобщиха от клуба пред израелската телевзия One.

Треньорът на Ашдод Еял Лахман, който бе уцелен по главата, също е в добро състояние.
Въпреки инцидента от Ашдод обявиха, че клубът остава да тренира в България и ще си замине, както е планирано по програма, в сряда.

Днес играчите ще бъдат пуснати на разходка, като са предупредени да не носят никакви символи на клуба.Инцидентът не е първият такъв за Ашдод. През миналата година играчите бяха нападнати по време на лагера си в Полша от група скинари.

 

Тагове:

цска