на живо

Фенове на ЦСКА нападнали бивш тартор на "червената" агитка

Иво Цветков - Главата е със сцепена устна. Разпознал е един от нападателите

Феновете на ЦСКА са нападнали на автобусната спирка на пл. "Орлов мост" един от бившите тартори на Сектор "Г" Иво Цветков, по-известен като Главата, съобщава Offnews.bg.

Организира агитка от "червени" привърженици, които според пострадалия са носили фланелки на фракцията "Енимълс" и на клуба, са засекли Цветков докато се е качвал в автобус 204 в посока "Плиска".

"Единия от тях ми каза нещо от сорта: "Добре че те пазят, иначе си мъртъв". Аз не отговорих и се качих. Този същият обаче насъска останалите. Качиха се две момчета от едната врата, две от другите. Нападнаха ме, не се правя на жертва, имам само сцепена устна. Срамът обаче е голям.На това място аз нямам загубена битка от 1988 година, като сме имали десетки сблъсъци с левскарите. И доживях да ми скачат хора, с които съм бил в един сектор. С тях или техните бащи", разказва пострадалият.

Цветков е потомствен фен на "червените". Неговият баща Вальо-Голямото ухо е един от основателите на агитката на ЦСКА. Той спира да ходи на стадиона през 2014 г., когато лекува сериозно заболяване. Главата заявява, че не подкрепя нито един от двата проекта - елитния ЦСКА и четвъртодивизионния ЦСКА 1948. 

Цветков е разпознал един от нападателите си. В негова защита са се заявили и другите пътници в автобуса.