на живо

Фенове на ЦСКА обсаждат централата на УЕФА

Нека заявим на място какво мислим за изваждането на нашия клуб, се посочва в съобщението

Фенове на ЦСКА потеглят на организиран поход към централата на УЕФА в Нион. Това стана ясно от съобщение в официалния сайт на клуба.

За целта вече е осигурен транспорт с автобуси, а всеки желаещ може да се включи и с личния си автомобил. "Нека да заявим на УЕФА на място какво мислим за скандалното изваждане на нашия клуб от жребия за Лига Европа в понеделник", се посочва в съобщението. Разстоянието, което трябва да бъде изминато, е 1760 км.

Тръгването към Швейцария е утре (21 юни) в 14 ч., а сборният пункт е на паркинга на изхода на София в посока Калотина. "Нашата кауза е справедлива! Всички трябва да разберат, че никой не може да се подиграва с нас! Нека да покажем на самозабравилите се чиновниците в УЕФА, че няма да търпим своеволията им", се допълва в съобщението.

Любопитното е, че обединението Фенклуб Сектор Г, което се грижи за хореографията по време на мачовете, отрече да подкрепя и участва в похода.

"Относно появилата се информация в официалния сайт на клуба за организирано посещение-протест в Нион искаме да подчертаем, че не участваме нито в него, нито в организирането му. Когато имаме детайлна информация и окончателно решение на КАС относно казуса с участието на ЦСКА в Европа, тогава ще заявим нашата подробна и категорична позиция, както и евентуална ответна реакция. Едно е сигурно - последствия ще има за разигралия се пред всички нас безпрецедентен цирк, уронващ както престижа и имиджа на любимия ни клуб, така и нашия като негови привърженици", се посочва в позицията.