на живо

Фенове от цялата страна на протест в Благоевград

Привърженици на ЦСКА от цяла България се събират на протест пред Окръжния съд в Благоевград в четвъртък. Причината е продължаващият престой зад решетките на Иван Велчев - фен на "армейците", обвинен от прокуратурата, че заедно с още четирима е нанесъл побой над трима жители на Банско.

Нападението се случва на 22 юни миналата година, а по подозрения в извършването му са задържани 5-има фенове на "армейците", които в същия ден са били в Банско. Към днешна дата в ареста продължава да е един от тях, а останалите са пуснати под гаранция или домашен арест. Районният съд в Разлог не смята, че има необходимите доказателства за завеждане на дело, но прокуратурата неколкократно обжалва. Така Иван остава зад решетките и до днес. Междувременно през лятото става баща на момиченце.

В четвъртък от 14:00ч е разглеждането на поредното искане на Велчев мярката му да бъде променена. Именно за тогава е организиран и протестът. В 09:00ч сутринта от ст. Българска армия потегля автобус с фенове. Присъствието си са потвърдили поддръжници на ЦСКА от Пловдив, Варна, Благоевград, Кюстендил, както и "навиачи" на Партизан от Белград. Привърженици на Стяуа пък ще окажат подкрепата си пред българското посолство в Букурещ. Фенове на Ливърпул също са декларирали съпричастност.