на живо

Фенове пред стадиона, фалшиви скандирания и куп емоции: Висшата лига е тук

Как протече рестартът на сезона извън терените?

Getty Images

Английската Висша лига се завърна! След 3 месеца пауза заради пандемията от коронавирус, на Острова отново се играе футбол.

И най-щастливи от това са феновете, за които последните седмици бяха наистина мъчителни. Представете си как преживява човек, който е свикнал всяка седмица да крещи с пълно гърло по трибуните?! Не е лесно! И за това датата 17 юни беше толкова важна за всички. 

Привържениците нямаха търпение отново да гледат любимците си, а това беше видимо по ентусиазма им за първите два мача.

Тъй като на трибуните не се допускат фенове, двама от запалянковците на "Астън Вила" все пак отидоха до стадиона, разпънаха си шатра и подкрепяха любимците си до оградите. Дори дъждът не ги уплаши!

Снимка: Getty Images

Друг привърженик на бившия тим на Стилиян Петров се похвали, че дъщеря му и съпругата му са му организирали страхотно изненада, като са изработили цяла агитка от топки и възглавници, а в дневната са поставили два хладилника, в които да се изстудява бирата.

Снимка: Getty Images

С най-голямо очакване за завръщането бяха феновете на "Ливърпул". Техните любимци са много близо до спечелването на титла след 30 години пауза. Докато е чакал отново да гледа мачове, Сам Уотсън е успял да си оборудва... бар. 

Капитанът на мърсисайдци Джордан Хендерсън също изгледа мачовете на двора. Завръщането пък беше подарък за рождения му ден.

Едва ли до края на сезона феновете ще се завърнат по трибуните. Те са оптимисти, че това ще се случи през следващата кампания. До тогава скандиранията им ще звучат от колоните на стадиона. 

Снимка: Getty Images

Част от отборите пък прибегнаха към идеята да осигурят присъствие на феновете, но... онлайн. "Манчестър Сити" издигна видеостени, за да могат феновете да виждат и да се виждат по време на мач. 

Снимка: Getty Images

Такава имаше и на стадиона на "Астън Вила" за мача с "Шефилд Юнайтед".