на живо

Фенове се подиграха със смъртта на Сала. Арестуваха ги (ВИДЕО)

Двама привърженици на "Саутхемптън" бяха изведени принудително от трибуните

Reuters

Трагичната смърт на Емилиано Сала, който трябваше да се присъедини към тима на "Кардиф", но самолетът му се разби над Ламанша, обедини футболния свят. Феновете продължават да скърбят за 28-годишния аржентинец и да го почитат с песни и скандирания от трибуните.

Въпреки че никога не облече фланелката на "Кардиф" за официален мач, привържениците на клуба почетоха паметта на Сала по време на мача със "Саутхемптън". Само че непристойното поведение на двама от феновете на противниковия тим помрачи атмосферата.

След мача, завършил с победа 2:1 за гостите от "Кардиф", в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как двама фена на "светците" правят самолетчета от трибуните. Този жест на неуважение не остана извън полезрението на стюардите. Те се намесиха светкавично и изведоха от трибуните на "Сейнт Мери" привържениците.

От клуба потвърдиха, че двамата са били арестувани. "Подобно поведение няма място на нашия стадион и няма да бъде толерирано", се казва в официалното изявление на "Саутхемптън".

Най-вероятно двамата ще бъдат лишени от правото да посещават домакински мачове на клуба.

Преди мача Емилиано Сала бе почетен с минута мълчание, а футболистите на "Кардиф" посветиха успеха на аржентинеца.