на живо

Феновете искат рицарско звание за Гари Невил и Джейми Карагър

Бившите футболисти проведоха сериозна кампания срещу Суперлигата

Футболните фенове във Великобритания са силно впечатлени от кампанията на Гари Невил и Джейми Карагър срещу Суперлигата и затова смятат, че те заслужават да бъдат почетени с рицарско звание.

В понеделник сутрин светът осъмна с новината, че 12 от най-големите клубове в света се отделят в европейска Суперлига, която ще им носи три пъти повече приходи, отколкото Шампионската лига. Шест тима от Англия бяха сред основателите - "Ливърпул", "Манчестър Юнайтед", "Манчестър Сити", "Челси", "Арсенал" и "Тотнъм" и съвсем логично привържениците в страната бяха възмутени.

Снимка: Reuters

Бившите футболисти на "червените дяволи" и мърсисайдци се обединиха срещу сформирането на новия турнир и от трибуната на медията, за която работят като анализатори, както и чрез профилите си в социалните си мрежи постоянно призоваваха за взимането на спешни мерки.

Проектът "Суперлига" се пропука само 48 часа по-късно, когато английските клубове започнаха да се оттеглят един по един. Феновете са много доволни, че футболът ще продължи да бъде точно такъв, какъвто те го разбират и обичат, като отбелязват, че именно с активните си действия Невил и Карагър са помогнали за провала на новия турнир. Затова в социалните мрежи се прокрадна идеята те да получат рицарско звание.

"Дайте на Гари Невил и Джейми Карагър рицарска титла, защото те ни върнаха футбола отново и не позволиха да бъде покварен от милиардерите", гласи една от публикациите в социалните мрежи.

Въпреки че английските клубове се оттеглиха от Суперлигата Гари Невил се надява всеки отбор да получи солидна глоба и да си понесе последствията.