на живо

Феновете на "Берое" искат ТЕЦ "Марица Изток 2" да продължи издръжката до намирането на нов собственик

Старозагорци готвят протест днес следобед

Феновете на "Берое" искат ТЕЦ "Марица Изток 2" да продължи издръжката до намирането на нов собственик

Фенове на футболния клуб "Берое" излизат на протест днес следобед. Недоволството им е във връзка с решението на новия енергиен министър Александър Николов да спре издръжката на клуба от собственика ТЕЦ "Марица Изток 2".

Желанието на привържениците е собственикът да продължи да издържа "Берое" още няколко месеца, докато се намери купувач за акциите.

"Ще има протест днес в 16 ч. Протестът е насочен към БЕХ (б. ред. - Български енергиен холдинг). Аз разбрах от медиите, че съм останал без работа, все още нищо не ни е казано. Притеснява ни, че няма да има отбор", коментира в ефира на "Тази сутрин" Александър Мечев, който отговоря за връзката на клуба с феновете.

"Очакваме да се вземе нормално решение - да продължи финансирането месец-два-три според възможностите на ТЕЦ-а. Разбрахме, че "Берое" е най-големият проблем. Ние не държим ТЕЦ-ът да бъде нашия собственик, ще намерим решение с местния бизнес", каза Йордан Боев, който е сред феновете на клуба, които ще излязат на протест пред Община Стара Загора днес.

"Ние не искаме ТЕЦ-ът да продължава да финансира клуба както до момента, но да го остави с нулеви задължения - както го намери преди 10 години.", добави Александър Мечев.

Енергийният министър бе поканен от феновете за среща, но те все още нямат информация дали Николов ще уважи желанието им.