на живо

Феновете на "Ботев": Изненадани сме от решението на Зингаревич

От Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" заявиха, че не виждат причина за замразяване на преговорите

Lap.bg

Феновете на футболния "Ботев" Пловдив заявиха, че са изненадани от решението на руския бизнесмен Антон Зингаревич да замрази преговорите за придобиване на 60% от клуба.

Вчера (24 декември) той заяви, че спира преговорите по сделката, тъй като собствениците на ценните книжа в момента - Сдружение "ПФК Ботев Пловдив", предприема действия да уронят престижа му и в разрез с провежданите преговори.

"Уважаеми Ботевисти, 

Изненадани сме от изявлението от името на г-н Зингаревич, публикувано в клубния сайт на ПФК Ботев. Футболната общественост е запозната с четирите условия, които г-н Зингаревич постави и ние в тридневен срок приехме, и те и повече не са коментирани, в т.ч. и 60-те процента акции, предмет на сделката. Малко след това в УС на Сдружението постъпиха завишени и нови условия, с изискване за конфиденциалност, поради което на този етап не сме ви запознали с тях. В отговор единствено сме направили коментар и поставили уточняващи въпроси. Друго съществено не се е случило.

Бъдете уверени, че съдбата на Ботев е във вашите ръце и ние не бихме поели ангажименти против вашата воля. Бъдете здрави, да си пожелаем по-добра и успешна Нова 2021 г.", пишат феновете.

Сдружение ПФК "Ботев" Пловдив придоби над 60% от акциите на "жълто-черните", след като Георги Самуилов им ги предостави в началото на настоящия сезон. Този ход не стабилизира финансовото състояние на клуба и "Ботев" продължава да е в тежка криза и на ръба на оцеляването.

Снимка: Getty Images

В началото на декември синът на руския олигарх Борис Зингаревич - Антон, заяви желание да се превърне в новия финансов благодетел на отбора от Пловдив.

Той постави условие неговата фирма да придобие акциите, както и ексклузивни права над емблемата и марката, но феновете да нямат представители в управлението на "жълто-черните".

Очакваше се акциите да бъдат прехвърлени в първите дни на 2021 г.