на живо

Феновете на "Ботев" поканиха Борисов и Кралев на среща за "Колежа"

Привържениците са притеснени от липсата на строителни дейности, въпреки обещанията

Феновете на "Ботев" Пловдив поканиха министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и новоизбрания кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров на среща, на която да обсъдят липсата на строителна дейност на стадион "Христо Ботев", известен като "Колежа".

Тя трябва да се състои на 10 ноември в 11:00 ч. пред стадиона, който трябва да бъде реконструиран. 

Причината за поканата към тях са обещанията от края на месец август, че ремонтните дейности по спортното съоръжение ще бъдат възобновени. Тогава Борисов и министрите заявиха подкрепата си за проекта, но според феновете, по стадиона не се работи.

"След равносметката е време за действия!", заявяват феновете. 

Реконструкцията на стадион "Христо Ботев" започна през лятото на 2013-а година. Съоръжението трябваше да е готово за две години. След фалита на КТБ обаче проектът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години е вдигнат само грубият строеж на южната и източната трибуни на стадиона. Инвестираните до момента средства са 10 милиона лева. Обектът е спрян на Акт 10.