на живо

Феновете на ЦСКА призоваха: Пуснете ни на стадиона!

Привържениците настояват за вдигане на строгите противоепидемични мерки за футболните привърженици

Lap.bg

Феновете на футболния ЦСКА излязоха с обръщение, в което настояват да бъдат допуснати до трибуните за предстоящите мачове. Срещите от Първа лига се подновяват в края на настоящата седмица, но привържениците няма да могат да гледат на живо срещите, тъй като такива са разпоредбите на Националния щаб за борба с коронавируса.

"Червените" фенове обаче заявяват, че предвид разхлабването на част от мерките в последните седмици (отварянето на търговските центрове и фитнесите от 1 февруари), е нелогично да бъде забраняван достъп на лица по време на мероприятия, които се провеждат на открито.

"Армейци,

Вече година сме в обстановка на глобална пандемия, а животът на всички ни е съвсем, съвсем различен от обичайното. Следим като граждани обстановката и мерките, които ръководните лица в държавата предприемат ежедневно. В този ред на мисли откриваме няколко нелогични модела, които засягат пряко и косвено нас като фенове на най-великата игра.

Все още не можем да приемем, че в мола, търговския център или големите вериги от магазини, които и ние посещаваме в ежедневието си, е по-безопасно от откритото пространство на трибуната на стадиона. Не можем да открием логика и защо например ресторантите в хотелите работят, а обикновените заведения не. Слушаме обясненията по тези въпроси и продължаваме да не разбираме "закономерността" на тези съждения.
Ако приемем, че ваксините са така чаканата панацея, която ще прекъсне този черен период от човешката история, то с нашите темпове на ваксинация животът в България би следвало да се нормализира около 2078 г. Дотогава ли ще чакаме, за да упражним нормалните си човешки права и свободи? Дотогава ли за едни ще може, а за други не? Въпросите са реторични.

Снимка: Lap.bg

Осъзнаваме напълно сериозността на моментната ситуация, но сме категорични в убеждението си, че посещаването на мачове на открито не крие кой знае колко по-големи рискове от гореизброените от нас дейности. За това ясно и категорично се обръщаме към отговорните фактори в държавата: Пуснете ни на стадиона! Футболът е за феновете!

от Фен клуб "Сектор Г", пишат от Сектор "Г".

Футболните фенове получиха забрана да гледат на живо срещи през октомври 2020 г. До тогава те можеха да присъстват по стадионите при спазване на социална дистанция и противоепидемични мерки, както и при ограничен брой.

Същите са забраните и при спорта на закрито.

Снимка: Lap.bg