на живо

Феновете на ЦСКА с остра реакция след бомбичка в сектора им (ВИДЕО)

"Червените" привърженици събориха оградата на стадион "Тича" във Варна

Феновете на ЦСКА с остра реакция след бомбичка в сектора им (ВИДЕО)

Феновете на футболния ЦСКА очаквано реагираха бурно, след като в сектора на стадион "Тича" във Варна, в който бяха настанени те, бяха хвърлени няколко бомбички. Те дойдоха от улицата зад спортното съоръжение.

"Червените" привърженици опитаха да идентифицират нападателя и събориха металната ограда, която ги разделяше от улицата. 

Част от тях се бяха "въоръжили" с прътове. Бързата реакция на полицията предотврати разрастване на конфликта. С успокояване на привържениците се захванаха и тарторите на агитката на тима, както и част от ръководството.

Неприятната ситуация се разигра по време на почивката на мача между ЦСКА и "Черно море". За пострадали привърженици не се съобщава. Ръководството на "червените" определи вандалския акт с бомбичката като "опит за убийство на невинни хора" и призоваха полицията да установи виновниците, които да бъдат подведени под най-строга отговорност. 

На официалния си сайт от ЦСКА уточниха още, че една от бомбичките е паднала близо до дете, дошло на мача с родителите си. То не е пострадало.