на живо

Феновете на "Левски" нахлуха на пистата по време на дербито с ЦСКА

Жандармерията се намеси бързо и предотврати по-голям инцидент

В първия си мач на трибуните след 6 месеца чакане, феновете на футболния "Левски" нахлуха на пистата на националния стадион "Васил Левски". 

По време на дербито с ЦСКА от последния кръг на редовния сезон в Първа лига, "сините" ултраси, настанени в сектор "Б", преодоляха загражденията. Инцидентът се случи миг, след като "червените" поведоха с 2:0 в 37-ата минута.

Снимка: Lap.bg

Бързата реакция на полицията и жандармерията предотврати по-сериозен инцидент. Те се намесиха веднага и върнаха привържениците в техния сектор. 

Снимка: Lap.bg

Дербито между "Левски" и ЦСКА се играе пред 4000 зрители на националния стадион "Васил Левски". В петък (23 април) министърът на здравеопазването Костадин Ангелов обяви, че мерките се разхлабват и привържениците могат да се завърнат по трибуните за събития на открито, но при спазване на строги противоепидемични мерки - носене на маски и спазване на дистанция от минимум 1,5 м. 

По време на срещата голяма част от привържениците решиха да не спазват предписанията. 

Снимка: Lap.bg

Феновете на "Лeвски" са недоволни от слабата форма на отбора и тежката ситуация в клуба. В момента "сините" са на 9-та позиция в класирането, като имат само 7 победи в първенството.

Част от привържениците критикуват ръководството на тима, в това число мажоритарния собственик Наско Сираков, който присъства на стадиона в ложата на сектор "А".

Снимка: Lap.bg