на живо

Феновете на "Левски" поднесоха съболезнования на шведския "Юргорден"

"Стоим рамо до рамо с вас", писаха "сините" във връзка с терористичния акт в Стокхолм

Lap.bg

Националният клуб на привържениците на "Левски" и Тръст "Синя България" изпратиха своите съболезнования на феновете на шведския "Юргорден" по повод терористичния акт в столицата на страната.

При атака с откраднат камион на главната пешеходна улица в Стокхолм загинаха четирима души и бяха ранени 15. Девет от тях са в тежко състояние.

Членовете на фен организациите на "Левски" се обърнаха към привържениците на шведския клуб в отворено писмо, в което заявиха, че застават рамо до рамо с клуба и призоваха извършителите да се накажат с цялата тежест на закона.

Ето и цялото писмо на "синята" фен общност:

Скъпи приятели от "Юргорден",

във връзка с жестоката терористична атака в Стокхолм, Националният клуб на привържениците на "Левски" и Тръст „Синя България“ поднасят искрените си съболезнования.

Пазим скъпи спомени от гостуването Ви в София през 2015-а година, когато уважихте нашият 50-годишен юбилей от дебюта ни в Европейските клубни турнири, именно срещу Вашия клуб. Съжаляваме, че един варварски акт е причината да се свържем с Вас сега, а не любимата ни игра. Въпреки това, ние стоим рамо до рамо с клуба и феновете на "Юргорден", изправени пред лицето на терора.

Поощряваме Ви да останете силни и да накажете извършителите с цялата тежест на закона. Гледаме напред към бъдещето с увереност, че то ще бъде по-добро и отново ще се срещнем на терена в един футболен празник, но дотогава Ви уверяваме, че разполагате с пълната ни подкрепа.

Искрено ваши,

Национален клуб на привържениците на "Левски"

Тръст „Синя България“

"Юргорден" е първият отбор, срещу когото "сините" играят европейски мач през 1965 г. Именно с гостуване на шведския тим на стадион "Васил Левски" беше отбелязан и 50-годишният юбилей от първото международно участие на "сините".