на живо

През април феновете на "Левски" са събрали 200 хил. лв.

Привържениците продължават с опитите да помогнат на клуба

Феновете на "Левски" продължават инициативата за събиране на средства в помощ на клуба. От публикация във "Фейсбук" става ясно, че привържениците са събрали малко повече от 200 000 лева за месец април.

В касата на "сините" са постъпили 202 077,62 лева, като основната част са от продажба на артикули с клубната марка (145 506 лева) и от дарения (52 728 лева).

Разходите за месеца обаче са повече от 403 хил. лв. и така клубът е на загуба от малко повече от 200 хил. лв.

Най-голямото перо от разходите е за заплати, данъци и осигуровки в размер на 236 615 лева за април. Преведената вноска към НАП е 83 410 лева, а за правни услуги са платени 49 345 лева. За режийни са похарчени 20 353 лева, а за стоки и други разходи общата сума е 13 409 лева.

Бъдещето на "Левски" е неясно. Преди дни изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев обяви че в касата на клуба има около 10 хиляди лева. На играчите се дължат две заплати и половина, а ако те станат три, футболистите могат да разтрогнат по вина на клуба.

Финансовият благодетел на "сините" Васил Божков каза пред bTV, че има готовност да продаде акциите на клуба на всеки един "сериозен инвеститор" или да ги подари на феновете, ако по този начин ще спаси клуба. Константин Папазов дори изяви желание да отиде до Дубай, за да преговаря с бизнесмена и да върне акциите в България.

Преди дни премиерът Бойко Борисов обеща да помогне на "Левски" чрез държавата, но само ако клубът смени собствеността си.