на живо

Феновете на "Ливърпул" искат наказание за Меси за удар без топка (ВИДЕО)

Аржентинецът изпълнил прекия свободен удар от по-близко разстояние

Getty Images

Феновете на "Ливърпул" поискаха Лионел Меси да бъде наказан и да не играе в реванша между мърсисайдци и "Барселона" от полуфиналите в Шампионска лига на 7 май. Причината е удар без топка. 

Английският тим допусна поражение с 0:3 на "Камп Ноу" в първия мач, като аржентинецът вкара 2 от попаденията. Последното, от пряк свободен удар, беше под номер 600 в клубната му кариера.

Само че привържениците на английския тим видяха и не до там красивата страна на играта на Меси и се надяват, че той ще получи наказание за нея. Те публикуваха видео в социалните мрежи, на което се вижда, че аржентинецът удря в главата Фабиньо при нарушението, заради което получи възможност да изпълни пряк свободен удар. 

Освен това привържениците са изчислили, че футболистът на "Барселона" е преместил топката с около 5 метра по-напред преди фамозното си изпълнение, довело до гол 600. 

Крайна дума за тези претенции ще имат от УЕФА. От там обаче все още не са заявили, че ще се заемат с разглеждане на случая, дори след настоятелните претенции на феновете на "Ливърпул".