на живо

Феновете на "Локомотив" качиха Купата на над 2600 м (ВИДЕО)

Привържениците са "отвъд всякакви граници"

Facebook

Купата по футбол на България се изкачи на близо 2700 м надморска височина! Не, не я е отмъкнал някой алпинист! Феновете на "Локомотив" Пловдив, решиха да се изкачат с красивия трофей в планината Рила и от там да отпразнуват успешния сезон на любимците си и да сложат началото на новата кампания.

През сезон 2019/2020 "Локо" за втора поредна година спечели Купата на България, след като победи ЦСКА. От клуба решиха да организират шампионски парад, но "платиха" с десетки заразени с коронавирус в отбора и в редиците на привържениците си. Този път "черно-белите" запалянковци "отвлякоха" трофея и го занесоха в планината Рила.

В кратък клип, публикуван в страницата на фен клуба на "смърфовете", се вижда как представители на различните фракции се събират на лагерен огън до хижа "Мальовица". А след това тръгват на поход. Първа спирка беше връх Ловница (2695 м), а след това феновете слязоха до заслон Бак (2550 м). От там те опънаха огромен транспарант.

Футбол и природа се събраха! Точно преди старта на сезона!

А в първия кръг от новия шампионат "Локо" ще се изправи срещу големия си градски съперник "Ботев". Срещата е на 9 август.