на живо

Феновете на "Локо" Пловдив: Очернянето ни има политически оттенък (ВИДЕО)

"Целта е да се отвлече вниманието от честите прояви на расизъм на Острова"

Очернянето на страната ни в расисткия скандал, възникнал по време на мача България - Англия, има политически оттенък, а целта е да се отвлече вниманието на футболната общественост от честите прояви на расизъм на Острова. На това мнение са от фенклуба на "Локомотив" Пловдив, които категорично отричат техни привърженици да са били замесени в скандала.

Феновете на пловдивския клуб са убедени, че от "Лаута Арми" са станали жертва на слабата осведоменост на английските журналисти, посочващи ги за виновници в расисткия скандал.

Емил Геранов от фенклуб "Локомотив" Пловдив потвърждава, че на ст. "Васил Левски" е имало привърженици на "железничарите", но категорично се разграничава от твърденията, че феновете на отбора са показвали забранени символи по време на срещата.

"Тълкуваме го така, че просто знамето на наши фенове беше там. Най-вероятно те се позовават на някакви непроверени факти в интернет, изровили са някакви данни... Феновете на "Локомотив" не са внасяли, не са показвали никакви забранени символи на Националния стадион", коментира Геранов.

Тагове: