на живо

Феновете на "Миньор": Побоят над играч на "Струмска слава" е младежко сбиване, не е свързан с футбол

Привържениците се разграничиха от случилото се в квартал "Изток" часове преди местното дерби от Втора лига

БГНЕС

Феновете на втородивизионния "Миньор" Перник отрекоха футболът да е в основата на сбиването между привърженици и играч на "Струмска слава" часове преди дербито между двата тима, завършило с победа 3:0 за "жълто-черните". 

Преди мача стана ясно, че Борислав Никифоров от радомирския тим е бил пребит в заведение в квартал "Изток". Според треньора на гостите Владимир Димитров, побойниците са били от агитката на "Миньор".

Фенклубът на перничани обаче се разграничи от нападението и категорично осъди хулиганските прояви. 

"По повод вчерашния инцидент /04.10.2021г./, случил се между футболист от отбора на ФК „Струмска слава“ и фенове на ФК „Миньор“ Перник,

Ние, Миньорците,

изразяваме нашият категоричен протест, името на нашия фенклуб да бъде замесвано по недопустим начин в инцидент, който е продиктуван от лична вражда от участниците в него.

Клубното пристрастие не може да бъде водещо в сблъсък, който е изключително и само на личностна основа, сблъсък, който в основата си има личен, а не клубен проблем.

Неприемливо за нас е представители на ФК „Струмска слава“ да говорят неистини и да се опитват да очернят миньорските фенове.

Твърдейки, че има умисъл в действията на тези момчета, ние ги питаме – какво прави техен футболист в заведение в краен квартал на гр. Перник един час преди началото на футболната среща?

Категорично не приемаме всички ние да бъдем замесени в конфликт и в случващото се в едно младежко сбиване на 10 км. извън града.

За нас това е груба провокация, целяща да навреди на нашият клуб, както и на самите нас. За нас това е опит да се съсипе всичко, което изградихме в последните години.

Ние, привържениците на ФК “Миньор“ Перник, категорично се разграничаваме от действията на такива фенове и техните хулигански прояви и осъждаме всякакви действия от подобен род.

Вярваме, че справедливостта ще възтържествува и всички абсурдни обвинения хвърлени върху нас ще бъдат изчистени.

Председател на УС
Ангел Вангелов", пишат привържениците в страницата си в социалните мрежи.

Снимка: Lap.bg

Битият Никифоров, който е юноша на "Миньор", е бил приет в "Пирогов", а след направен скенер - освободен за домашно лечение.

Мачът на стадиона в миньорския град премина без инциденти. И трите гола за "Миньор" вкара Божидар Васев.